Wykresy
0 pojęcia:): Sporządź w jednym układzie współrzędnych wykresy funkcji f(x)= − (x+4)2+2 i
g(x)=(12)x+3 dla jakich x wartości funkcji f(x) są większe od wartości funkcji g(x)?
2 kwi 22:47
Artur_z_miasta_Neptuna:
1 pytanie −−− czy potrafisz rysować parabolę

2 pytanie −−− czy potrafisz rysować funkcję wykładniczą (potęgową)

jeżeli nie to zajrzyj do teorii po lewej stronie.
Jeżeli tak to
3 pytanie −−− czy wiesz na jakiej zasadzie 'przesuwa' się wykres funkcji o wektor v=[v
1,v
2]

jeżeli nie to zajrzyj do teorii po lewej stronie.
Jeżeli tak to ... czemu jeszcze nie narysowane są te wykresy
2 kwi 22:50
krystek: naszkicuj wykresy i już masz
2 kwi 22:51
0 pojęcia:): chciałbym zobaczyć jak wygląda rozwiązanie tego zadania w celu poprawy swoich błędów bo trochę
się w tym gubie

sorki za kłopot.
2 kwi 22:57
Artur_z_miasta_Neptuna: to pokaż jak rozwiązujesz ... naprowadzimy
2 kwi 23:00
0pojęcia:): ok teoria ze strony mi pomogła mam tylko jeszcze pytanie odpowiedz na to dla jakich x wartosci
f sa większe od g mam zapisac przedziałami?
2 kwi 23:16