| a | ||
jesli punkt a ( | , −1 ) nalezy do wykresu funkcji y = 12x, too | |
| 2 |
maturzystka... oj to ucz się matmy ucz, bo łatwiejszych zadań na maturze niestety nie
znajdziesz xD
tak sobie napisalam nick
wyjasnisz mi czemu A? bo poprosilam o to a nie o odpowiedz, odpowiedz moge sobie znalezc z tylu
w odp
| 1 | ||
... , np. podstawiasz sobie x=12a i y=−1 do wzoru y= | ||
| 2x |
| 1 | 1 | |||
−1= | ⇔ −1= | /*a ⇔ −a= 1 ⇔a=−1, więc odp. a) . ... ![]() | ||
| 2*12a | a |
zawsze jak masz zadanie gdzie jest podana jedna współrzędna to się ją
w 99% podstawia i wychodzi Ci druga, szukana współrzędna xD
| 1 | ||
y=−1 ⇒ −1= | /*2x ≠0 ⇒ −2x=1 ⇒ | |
| 2x |
| 1 | a | −1 | ||||
⇒ x=− | , więc | = | ⇔ a=−1 | |||
| 2 | 2 | 2 |