PILNE ; )
Maja: W trójkącie prostokątnym o kącie ostrym 30 stopni , długość przyprostokątnej przeciwległej
danemu kątowi wynosi 10cm . Oblicz długość pozostałych boków tego trójkąta .
2 kwi 20:11
Maja: proszę ; )
2 kwi 20:15
krystek:
2 kwi 20:15
Maja: i jak mam to dalej zrobic ? ; )
2 kwi 20:16
krystek: a znasz funkcje trygonometryczne lub zależności miedzy bokami?
2 kwi 20:17
Maja: jestem w drugiej gimnazjum , Jeszcze tego nie mieliśmy . ; )
2 kwi 20:18
krystek: | | 20√3 | |
to y=2*10 a x jest wysokościa w Δ równobocznym i x= |
| =10√3 |
| | 2 | |
2 kwi 20:21
Maja: Dziękuje ; )
2 kwi 20:22
krystek:

Postaraj się to zrozumieć
2 kwi 20:24
Maja: to jest rysunek do przedostatniej odpowiedzi ?
2 kwi 20:26
krystek: Abyś zrozumiała skąd się biorą zależności.
2 kwi 20:38