funkcje
Danuta: Naszkicuj WYKRES FUNKCJI f korzystając z wykresu funkcji y=(x) f(x)=(x+3)−2
2 kwi 20:02
krystek: zapisz poprawnie.
2 kwi 20:07
Danuta: proszę

nie rozumiem co mam napisać poprawnie takie dostałam zadanie na pracę kontrolną
2 kwi 20:45
krystek: To mogło być y=x2 nakreśl y=(x+3)2−2 jeżeli przerabiacie f kwadratową.
2 kwi 20:47
krystek: I co ?
2 kwi 20:52
Danuta: no właśnie nie było jeszcze funkcji kwadratowej
2 kwi 20:58
krystek: y=f(x) to f(x) przesuwasz o wektor [−3, −2]
2 kwi 21:00
domino: f(x)=x−1/2
7 maj 16:50