notacja wykładnicza
eloszka:
Wynik podaj w postaci wykładniczej:
36 000 milionów litrów. (bo mi wyszedł taki wynik jako objętość i musi to być postać
wykładnicza)
2 kwi 19:49
krystek: 3,6*10?
2 kwi 19:52
eloszka: ale do której potęgi?
2 kwi 20:01
eloszka: up
2 kwi 20:03
krystek: policz
2 kwi 20:06
eloszka: do 7 będzie dobrze?
2 kwi 20:07
pigor: ...no to pomogę, a więc liczymy:np. tak:
36 000 milionów = 3,6*10
4 milionów= 3,6*10
4* 10
6=
3,6*1010. ...
2 kwi 20:07
krystek: Zgaduj −zgadula?
2 kwi 20:08