matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
Miska:
Liczby 2 i −3 sa pierwiastkami wielomianu w(x) = ax
4
+ x
3
+ bx
2
+ x − 6. wyznacz wartosc wspolczynnikow a i b.
2 kwi 18:36
Technik:
układ równań
2 kwi 18:37
Dominik:
W(2) = 0 W(−3) = 0
2 kwi 18:37
Miska:
Dzieki ; )
2 kwi 18:37