matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
,
xcvbnm:
wykazać równość: A = e
ln A
Wiem, że ta równość jest poprawna ale nie mam koncepcji jak to wykazać.
2 kwi 18:24
irena_1:
L=A P=a=e
lnA
lna=lne
lnA
=lnA*lne=lnA lna=lnA a=A L=P
2 kwi 18:28
xcvbnm:
Super. Dziękuję.
2 kwi 18:37