matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczba 64 jest o 45 % mniejsza od liczby x. Oblicz x.
siwa:
liczba 64 jest o 45 % mniejsza od liczby x. Oblicz x.
2 kwi 18:03
irena_1:
64=55%x 0,55x=64 55x=6400 11x=1280
1280
x=
11
2 kwi 18:32
siwa:
skąd się wzieło 55x?
2 kwi 18:37