matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dziedzina wymiernego
waxxx:
5x−10 W(x)=−−−−−−−−−−− x
2
−25 5x−10=0 i x
2
−25≠0 Czyli jego dziedziną bedzie R\{−5,5}
Czy tylko R\{2}
2 kwi 17:26
Technik:
Df=x∊R\{−5,5}
2 kwi 17:31