matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
addon:
Liczby a,b i c tworzą rosnący ciąg geometryczny. Liczby a,b,c−3 tworzą ciąg arytm. Oblicz a,b,c jeżeli wiadomo że a*c=324
2 kwi 17:25
krystek:
geom to : b
2
=a*c arytm to :2b=a+c−3 i trzecie r−nie masz dane
2 kwi 18:45