matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
kropka :
log
5
4=0,6 log
5
14=1,15 ile wynosi log
5
7 ?
2 kwi 16:43
Tomek:
log5(2)
2
=0,6 2log5(2)=0,6 log5(2)=0,3 log5(14)=log5(2)+log5(7) 1,15=0,3+log5(7) log5(7)=0,85
2 kwi 17:06