matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równania
Mati :
jak to rozwiązac : 3x
5
−6x
3
=0 oraz : I3x−9I≥15
2 kwi 16:33
Marcin:
3x
3
(x
2
−2)=0 x
1
=0 i x
2
=
√
2
lub x
3
=−
√
2
−15≥3x−9≥15 −5≥x−3≥5 −2≥x≥8
2 kwi 17:10