matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równania i nierówności
koni:
1
x
+
x
x+2
=1
2 kwi 16:21
Beti:
D = R\{−2,0} mnożymy całe równanie przez x(x+2) i otrzymujemy: x+2 + x
2
= x(x+2) x + 2 + x
2
= x
2
+ 2x
x = 2
∊D odp: x∊{2}
2 kwi 16:27
koni:
dziękuje bardzo
2 kwi 16:29