matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:P układy
koni:
proszę o pomoc : rozwiąż rachunkowo i graficznie układ równań
⎧
x−2y
4
=−2
⎩
6x−2y=4
2 kwi 16:18
Marcin:
⎧
x−2y=−8
⎩
6x−2y=4
k{−x+2y=8 &6x−2y=4 5x=12 x=1
5
7
−2y=−8−1
5
7
y=4
4
7
2 kwi 17:31