matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równania i nierówności
Aneta:
Rozwiąż równania i nierówności: a) sin3x=1//2 b)2sin
2
x=1−sinx c)3tgx≤
√
3
Proszę o pomoc, z góry dziękuję
2 kwi 14:16
krystek:
1
a) sin3x=
2
sin3x=sin30 lub sin3x=sin(180−30) 3x=30+k*360 lub 3x=150+k*360 zamień sobie na łukowa
2 kwi 14:18
Aneta:
2 kwi 14:25
Aneta:
dziękuję
2 kwi 14:25