matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Naszkicuj wykres funkcji:
Aneta:
Naszkicuj wykres funkcji: a) f(x)=sinx+2 b)f(x)=cos(x+π//3) c)2tgx+1 Proszę o pomoc, z góry dziękuję
2 kwi 14:13
Aga1.:
a) wykres funkcji y=sinx przesuń o 2 jednostki w górę
π
b) y=cosx przesuń w lewo o
3
2 kwi 14:16
Aneta:
dziękuję
2 kwi 14:25