matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąz równanie
pakit:
Mam takie zadanie. Rozwiąż równanie x3+9x=6x
2 kwi 13:29
krystek:
x
3
+3x=0 x(x
2
+3)=0
2 kwi 13:30
Skipper:
.. chyba 9x
2
2 kwi 13:32
pakit:
nie 9x
2 kwi 13:34
pakit:
Dzieki za rozwiązanie
2 kwi 13:35