Pomóżcie
Liczący: w trapezie dana jest podstawa dolna rowna 18 m a gorna 6. oblicz pole trapezu jezeli pole
trojkata zawartego miedzy krotsza podatawa a przedluzeniem jego ramion wynosi 24 cm szescienne
2 kwi 13:29
Aga1.:

| | 18 | |
trójkąty ABE i DCE są podobne k= |
| =3 ( jeśli 6m) |
| | 6 | |
( pole w cm
2)
2 kwi 13:37
Liczący: i jak dalej obliczyc pole?
2 kwi 13:52
Aga1.: PABCD=PABE−PDCE
2 kwi 13:59
Liczący: PABCD= 192 cm2 ?
2 kwi 14:10
Aga1.: Sprawdź jednostki :
18m, czy 18cm?
6 ?
2 kwi 14:22
Liczący: 18 cm i 6 cm
2 kwi 14:26
Aga1.: Dobrze policzyłeś.
2 kwi 14:52
Liczący: Dziękuję za pomoc
2 kwi 14:56