matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
a4gata:
4tgxcos
2
x=1 dla x należacego do przedziału <0;2π>
2 kwi 12:24
irena_1:
4tgx cos
2
x=1
sinx
4*
*cos
2
x=1
cosx
4sinx cosx=1 2sin2x=1
1
sin2x=
2
1
5
2x=
π+2kπ lub 2x=
π+2kπ
6
6
1
5
x=
π+kπ lub x=
π+kπ
12
12
1
5
13
17
x ∊ {
π;
π;
π;
π}
12
12
12
12
2 kwi 12:29
a4gata:
bardzo dziekuję
2 kwi 12:36