matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prawdopodobieństwo
karo :
z cyfr zbioru(1,2,3,4,5)wyjmujemy 6 razy po jednej ze zwracaniem . oblicz prawdopodobieństwo ż e co najmniej raz wylosujemy cyfrę 5
obliczenia
2 kwi 11:59
aniabb:
przeciwne A'− ani razu 5 Ω=5
6
A'=4
6
P(A) = 1−P(A')=1−(4/5)
6
2 kwi 12:04