matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje
karo :
Miejsce zerowe funkcji f(x)=ax
2
+bx+c są liczby −2 i 9. Do wykresu funkcji należy punkt A=(0,12). wyznacz parametry a, b i c. obliczenia
2 kwi 11:41
aniabb:
0a+0b+c=12 więc c=12 4a−2b+12=0 81a+9b+12=0 rozwąż
2 kwi 11:45