matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje
karo :
Wykaż że funkcja f(x)=x
4
−6x
2
+11 ma wszystkie wartości ujemne. Obliczenia
2 kwi 11:37
irena_1:
f(x)=x
4
−6x
2
+11=(x
2
−3)
2
−9+11=(x
2
−3)
2
+2 Wszystkie wartości funkcji są równe co najmniej 2. Wartości ujemnych funkcja nie przyjmuje
2 kwi 12:14