wartosci wlasne
całka(POMOCY): wyznacz wartosci wlasne przeksztalcenia liniowego wyznaczonego przez macierz
A= cosα sinα
−sinα cosα
2 kwi 11:30
aniabb:
(cosα−λ)2+sin2α = 0
1−2λcosα +λ2=0 delta λ1 i λ2
2 kwi 11:33
całka(POMOCY): tak tylko ze nie weim jak to policzyc bo wychodza pierwiaski a pozniej mam jeszcze
podprzestrzenie wyliczyc i te pierwiastki strasznie komplikuja.
2 kwi 11:34
2 kwi 11:42
całka(POMOCY): tylko ze to zadanie mam zrobic jeszcze bez uzycia liczb zespolonych.
2 kwi 11:47
aniabb: no to rzeczywiste są tylko dla cosα = 1 i wtedy Δ=0
2 kwi 11:50