zadanie z pierwiastkami
Michal:
x=√38−12√2−√√11−6√2
mógłby ktos mi pomoc?
6 wrz 15:58
Michal: jest blad. pod 11 nie ma pierwiastka
6 wrz 15:59
tim: Na pewno:
√√11 − 6√2?
6 wrz 16:01
Michal: jest x=√38−12√2−√11−6√2
6 wrz 16:02
tim: 38 − 12√2 = 2 − 12√2 + 36 = (√2)2 − 2 * 6 * √2 + 62
11 − 6√2 = 2 − 6√2 + 9 = (√2)2 − 2 * 3 * √2 + 32
Coś świta?
6 wrz 16:06
Michal: dzieki ziom. czaje
6 wrz 16:10
tim: Jak wyliczysz, podaj wynik.
6 wrz 16:11
Michal: wyszlo mi 45−6
√2
6 wrz 16:17
Michal: sry 27 −6√2
6 wrz 16:20