matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz wartość wyrażenia
oja:
Oblicz wartość wyrażenia: a) 2(x−y)(x+y)−3(x+2y)²+(x−y)² gdy x = √2 i y = √2/2 b) (√2x − 1)(√2x +1)−(√2x −1)²+(x − √2)² gdy x = −√3 wyniki powinny wyjsć takie: a) −20 1/2 b) 3 zalezy mi na obliczeniach...
6 wrz 15:57