2 kwi 10:51
sinus: pomoże ktoś
2 kwi 15:08
Tomek: a możesz wrzucic treść zadania?
2 kwi 15:25
sinus: polecenie to Rozwiąż nierówność
2 kwi 15:28
krystek:
2 kwi 15:34
Mila: 20 punkt
po strzałce w liczniku powinno być:(−x2+3x−2)
2 kwi 15:36
Tomek: błąd masz na początku 2 czesci
−4(x
2−2x)= −4x
2+8x
i dalej powinno być −x
2+3x−2
i masz wtedy x=2 2 krotny pierwiastek czyli odbijany
2 kwi 15:38
sinus: dziekuje za pomoc
2 kwi 15:40
sinus: okey ale poprawna odpowiedz to x∊(−∞; − 17> u <1;2) u (2; +∞)
a nie tak jak napisałem wyżej x∊(−∞; − 17> u <1;2) u <2; +∞)
2 kwi 17:03
Tomek: zapomniałeś o dziedzinie
x2−2x=/=0
x=/=2 i x=/=0
powinno byc teraz dobrze
2 kwi 17:18
sinus: nowłaśnie ale skoro mamy x ≠ 2 to nie moze być w odpowiedzi uwzględnione 2 tak jak podaje
książka x∊(−∞; − 17 u <1;2) u <2; +∞) tylko powinno być
x∊(−∞; − 17 u <1;2) u (2; +∞) dobrze to rozumie?
2 kwi 17:22
Tomek: moze w ksiązce jest błąd zdarza się... wydaje mi sie ze dobrze to jest zrobione moze sie myle

no dziedzina na pewno jest dobrze
2 kwi 17:28
sinus: książka jest stara bo z 2001r ale chciałem sie upewnić
2 kwi 17:35
Mila: | | 1 | |
x∊(−∞; − |
| >∪ <1;2) ∪ (2; +∞) |
| | 7 | |
2 kwi 18:27