| 1 | 1 | 1 | 1 | n | |||||
+ | + | +...+ | = | ||||||
| 1*5 | 5*9 | 9*13 | (4n−3)(4n+1) | 4n+1 |
| 1 | 1 | |||
L= | P= | |||
| 5 | 5 |
| 1 | 1 | 1 | 1 | n | ||||||
Założenie: | + | + | +...+ | = | ||||||
| 1*5 | 5*9 | 9*13 | (4n−3)(4n+1) | 4n+1 |
| 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | (n+1 | |||||||
Teza: | + | + | +...+ | + | = | |||||||
| 1*5 | 5*9 | 9*13 | (4n−3)(4n+1) | (4n+3)(4n+1) | 4n+5 |
| 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | |||||
+ | + | +...+ | + | = | |||||
| 1*5 | 5*9 | 9*13 | (4n−3)(4n+1) | (4n+3)(4n+1) |
| n | 1 | (n(4n+3)(4n+1)+(4n+1) | ||||
= | + | = | =? | |||
| 4n+1 | (4n+3)(4n+1) | (4n+1)(4n+3) |
!
| 1 | 1 | 1 | 1 | n+1 | |||||
+ | +...+ | + | = | ||||||
| 1*5 | 5*9 | (4n−3)(4n+1) | (4n+1)(4n+5) | 4n+5 |
| 1 | 1 | 1 | 1 | |||||
L= | + | +...+ | + | = | ||||
| 1*5 | 5*9 | (4n−3)(4n+1) | (4n+1)(4n+5) |
| n | 1 | |||
= | + | = | ||
| 4n+1 | (4n+1)(4n+5) |
| n(4n+5)+1 | 4n2+5n+1 | |||
= | = | = | ||
| (4n+1)(4n+5) | (4n+1)(4n+5) |
| (n+1)(4n+1) | n+1 | |||
= | = | =P | ||
| (4n+1)(4n+5) | 4n+5 |