| 1 | ||
Wykres przedstawia f(x)= | ||
| x2 |
| 1 | ||
i teraz moje pytanie oznaczyłam że A B maja wspołrzedne odpowiednio (−x, | ) i | |
| x2 |
| 1 | ||
(x, | ) | |
| x2 |
| 1 | 1 | 1 | 1 | |||||
P = | |(x+x)2 (−1− | )− ( | − | )2(3+x)2| | ||||
| 2 | x2 | x2 | x2 |
| 1 | ||
|x+2+ | |≥1 | |
| x2 |
| 1 | ||
|x2 + 2 + | | ≥1 | |
| x2 |

| 1 | ||
A=(x, | ) i x≠0 | |
| x2 |
| 1 | ||
B=(−x, | ) | |
| x2 |
| 1 | ||
PΔ= | *|AB|*h | |
| 2 |
| 1 | 1 | 1 | ||||
PΔ= | *|2x|*(1+ | )=|x|*(1+ | ) | |||
| 2 | x2 | x2 |
| 1 | ||
PΔ=|x|+ | ≥2 ponieważ | |
| |x| |
| 1 | ||
|x|+ | ≥2 /*x⇔ | |
| |x| |
a tym moim sposobem też chyba powinno wyjsc podobnie czy cos poplatalam ..