matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Kombinatoryka. Na ile sposobów można podzielić grupę
Majeranek:
Na ile sposobów można podzielić grupę 9 osobową na 2 zespoły 4 osobowy i 5 osobowy
1 kwi 16:06
irena_1:
9
4
9!
6*7*8*9
=
=
=126
4!*5!
2*3*4
1 kwi 16:07