matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczby rzeczywiste
Ania:
1
Wykaż ze liczba a=
−
3
√
9
−
3
√
4
−
3
√
6
jest naturalna
3
√
3
−
3
√
2
Odp a =0
1 kwi 15:09
irena_1:
3−2
3
√
3
−
3
√
2
=
3
√
9
+
3
√
6
+
3
√
4
3
√
9
+
3
√
6
+
3
√
4
a=
−
3
√
9
−
3
√
6
−
3
√
4
=0
3−2
1 kwi 15:15
Ania:
1
a rozpisz mi jak usunełas niewymiernosc z mianownika
3
√
3
−
3
√
2
1 kwi 15:23
irena_1:
1
1
3
√
9
+
3
√
6
+
3
√
4
=
=
=
3
√
9
+
3
√
6
+
3
√
4
3
√
3
−
3
√
2
3−2
3
√
9
+
3
√
6
+
3
√
4
3−2
1 kwi 15:32
irena_1:
3−2=(
3
√
3
)
3
−(
3
√
2
)
3
=(
3
√
3
−
3
√
2
)(
3
√
9
+
3
√
6
+
3
√
4
)
1 kwi 15:33
Ania:
dzięki wielkie
1 kwi 15:34