matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja kwadratowa
nano93:
rozwiąż: a) 2/3 x
2
− 1/2x= −2
1 kwi 12:36
bezendu:
2
1
x
2
−
x=−2 /6
3
2
4x
2
−3x=−12 4x
2
−3x+12=0 Δ=−201
1 kwi 12:40
bezendu:
Δ=−183
1 kwi 12:40