matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz a^4+b^4,
Aneta:
Oblicz a
4
+b
4
, jeśli a
2
+ b
2
=2 i a*b=1
Będę wdzięczna
1 kwi 00:08
ICSP:
a
4
+ b
4
= a
4
+ 2a
2
b
2
+ b
4
− 2a
2
b
2
= (a
2
+ b
2
)
2
− 2(ab)
2
=...
1 kwi 00:13
Aneta:
Dziękuję
1 kwi 00:21