Oblicz:
Justa: 12 sin 7π6
31 mar 22:13
pigor: ...np. tak :
12sin76π= 12sin
6+16π=
12sin(π+
16π)=
=
12sin
16π=
12*
12=
14 . ...
31 mar 22:37
zajączek:
31 mar 22:38
Justa: Dziękuję
31 mar 22:45
31 mar 22:47
Justa: a skąd minus się wziął?
31 mar 22:49
ICSP: "wyskoczył z nad−przestrzeni"
31 mar 22:49
pigor: ..., o kurcze dziękuję tak , masz rację jestem w III ćwiartce oczywiście,
a nie w II jak sobie "ubzdurałem" w moim I−szym poście dzisiaj . ...
31 mar 22:50
Justa: Trudno samemu ogarniać coś, zwłaszcza jak się rozszerzonej w szkole nie uczy. Dojdę do tego
zaraz
31 mar 22:51
ICSP: I i II sinus dodatni
III i IV sinus ujemny
| | 7 | | π | | 1 | |
sin( |
| * π) = − sin |
| = − |
| |
| | 6 | | 6 | | 2 | |
31 mar 22:54
Justa: Dzięki za wytłumaczenie
31 mar 23:02