Która odp jest poprawna??
Aneta: Wykres funkcji f(x) = (x+3)
2−1 ma jeden punkt wspólny z prostą i tu mam takie warianty odp A
y=1 B y=−3 C y=0 D y= −1
Która odp jest poprawna?
Mam pewną koncepcję co do tego zadania: wydaje mi się, że jest to odp D, , że y=q, ale nie
wiem, czy jest ona słuszna....Proszę o pomoc
31 mar 18:58
Licealista_Theosh: otóż:
Rysujesz prostą y=x2
przesuwasz ją o 3 jednostki w lewo i jedną w dół
Podpowiem że jeden punkt przecięcia będzie na wierzchołku tej funkcji a jej wierzchołek
znajduje się w punkcie (−3,−1)
31 mar 19:01
123: "Rysujesz prostą y = x2"
Widzę, że przygotowania do matury pełną parą. Życzę powodzenia na maturze...
31 mar 19:02
Licealista_Theosh: Parabolę. A maturę mam za 3 lata. Wzajemnie powodzenia
31 mar 19:05
Aneta: Rozumiem już, dziękuję
31 mar 19:16
Aneta: Jeśli chodzi o mnie, to tak, dokładnie

nie dziękuję
31 mar 19:17