funkcja wymierna
akante: 2x−Ix+1I−licznik
x−1−mianownik ktos potrafilby naszkicowac?

I I − to wartosc bezwzgledna prosze o pomoc
31 mar 18:27
akante: Proszęęę o pomoc
31 mar 18:32
zajączek:

x≠ 1
| | 2x−x−1 | |
dla x≥ −1 f(x)= |
| = 1 |
| | x−1 | |
| | 2x+x+1 | | 4 | |
dla x <−1 f(x)= |
| = 3+ |
| |
| | x−1 | | x−1 | |
31 mar 18:38
akante: dziękuje
31 mar 18:54
zajączek:
Na zdrowie
31 mar 18:55
akante: eta?

wie moze ktos czy wolfram alpha liczy moduly? jesli tak to jak oznaczyc modul
31 mar 19:26
31 mar 19:31
akante: ale funkcji wymiernych juz raczej nie rysuje/
31 mar 21:31
31 mar 21:33
1 kwi 13:15
akante: przeciez dla x > −1 jest tylko y =1 a ty tam masz jakas hiperbole w pierwszej czesci wykresy a
znowten w trzeciej czesci wychodzi poza −1 a powinien byc chyba do −1? ktos powie czy zle
mysle a jezeli tak to mnie jakos naprowadzi?
1 kwi 13:19
akante: ktos kuma?
1 kwi 13:39
akante: ..nikt?
1 kwi 16:00
akante: dobrze zajaczek zrobil?
1 kwi 19:02
zajączek:
że "zjadł sałatę" ? ... pewnie,że dobrze!...... bo był głodny
1 kwi 19:04
akante: 
sęk w tym że przed zjedzeniem mógł być zmęczony i czegos niezauważył?

przeciez
niepodwarzamy kompetenecji zajączka

ale spójrz na to co napisalem przed spamem nie mam
racji?
1 kwi 19:19
akante: oczywiscie niepodwazamy
1 kwi 19:20
zajączek:
| | 2x−|x+1| | |
Wykres f(x)= |
| −−−− tylko ten czerwony    ! |
| | x−1 | |
Myślałem,że tyle to wiesz na bank
1 kwi 19:46
zajączek:
1 kwi 19:54
Mila:

f(x)=1 dla x≥−1
1 kwi 20:00
zajączek:
1 kwi 20:01
zajączek:
f(x)=1 dla x≥−1 i x≠1
1 kwi 20:02
akante: dziękuję wam musze do skonsultowac z zeszytem
2 kwi 10:48