matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja potęgowa zadanie
Michał:
z gory dziekuje za pomoc
√
48
−
√
32
x=
(
4
√
3
+
4
√
2
)(
4
√
3
−
4
√
2
)
i drugie: x=
√
38−12
√
2
−
√
11−6
√
2
6 wrz 13:46
Bogdan:
√
16*3
−
√
16*2
4
√
3
− 4
√
2
x =
=
=
4
√
3
2
−
4
√
2
2
√
3
−
√
2
√
3
−
√
2
= 4 *
= 4
√
3
−
√
2
x =
√
38 − 12
√
2
−
√
11 − 6
√
2
=
√
(6 −
√
2
)
2
−
√
(3 −
√
2
)
2
= = |6 −
√
2
| − |3 −
√
2
| = 6 −
√
2
− 3 +
√
2
= 3.
7 wrz 00:27
Michal:
dziekuje
7 wrz 17:50