pomocy.
zuzaaa: Hejoooo. Mam problem z zadaniem. Nie wiem jak je zacząć. Proszę o jakąś pomoc.
W równoległoboku ABCD przekątna BD jest prostopadła do boku AD, BD=12 cm. Wiadmo,że kąt BAD=38
stopni. Oblicz pole i obwód tego równoległoboku z dokładnością do jednego miejsca po
przecinku.
31 mar 16:57
zuzaaa: ? jest tu ktoś kto to umie?
31 mar 17:05
gggg: i tak Ci nikt nie pomoże,bo tutaj olewają LUDZI.
31 mar 17:09
zajączek:
Ejj "gggg − cwaniaczku" ... śmigus−dyngus jest jutro!
31 mar 17:11
zuzaaa: super,że się dobrze bawicie . dzięki za pomoc

!
gggg ma rację.
31 mar 17:13
zajączek:
Hmmm .... a już miałem Ci pomóc
31 mar 17:14
gggg: ; ) no i co mnie to obchodzi ? Wyjdź na ulicę,niech Cię zmoczą.
31 mar 17:14
zuzaaa: zajączek− jak nie Ty to ktoś inny mi pomoże. widzę,że na tym forum ludzie stają się coraz
bardziej niemili.
31 mar 17:15
zuzaaa: i gggg− skończ wreszcie

31 mar 17:16
Saizou :

OB=2a+2b
P=12*a
31 mar 17:17
gggg: nie : ) Będę pisał/pisała jak mi się podoba.
zajączku,co taka cisza. Do lasuuuu
31 mar 17:18
mmm:

β = 52
α = 38
|DB| = 12
31 mar 17:20
zuzaaa: Dziękuję za rysunek i resztę.
a i b obliczyć mam w ten sposób,że muszę podstawić z tablic tryg. do sinusa 38 ?
31 mar 17:21
zuzaaa: b= 12/0,6157= 19,5
a=12/0,7813=15,3
i teraz do wzorów tak ?
31 mar 17:24
zuzaaa: OB=69,6 ?
31 mar 17:25
mmm: TAK
31 mar 17:26
zuzaaa: a P= 183,7 ?
31 mar 17:26
mmm: Saizou
podał ci wzór to chyba nie trudne podstawić i wymnozyć
31 mar 17:29
zuzaaa: OB=2*15,3+2*19,5=30,6+39=69,7
P=12*15,3=183,7
31 mar 17:29
gggg: tak jak mówiłem/am. jak nie pomogą to albo ochrzanią.
31 mar 17:31
Sw Mikolaj: gggg nadal jesteś zły ze nie dostałeś ode mnie prezentu w tamtym roku ?
31 mar 17:33
zuzaaa: OK dziękiii !.
31 mar 17:33
gggg: zły? WŚCIEKŁY/A

(
31 mar 17:35
zajączek:
dla
gggg →
listek sałaty
31 mar 17:41