calki
ola: Prosze o pomoc ∫ ctg6 xdx
31 mar 15:45
Mila: | | cos2x | |
Przekształcenie:ctg4x* |
| = |
| | sin2x | |
| | 1−sin2x | | 1 | | 1 | |
=ctg4x*( |
| =ctg4x*( |
| −1)=ctg4x* |
| −ctg4x |
| | sin2x | | sin2x | | sin2x | |
| | 1 | |
∫ctg6xdx=∫ctg4x* |
| dx−∫ctg4x dx |
| | sin2x | |
| | −1 | |
Pierwsza całka ; [ctgx=t, |
| dx=dt] |
| | sin2x | |
| | 1 | |
=−∫t4dt −∫ctg2x*( |
| −1)dx= |
| | sin2x | |
dokończ
31 mar 20:03
Ajtek:
Dobry wieczór
Mila 
.
Jak mnie najdzie do na całki się do Ciebie zgłoszę

.
Jaka pogoda u Ciebie?
31 mar 21:02
Mila:
Witam Cię Ajtku. Pogoda okropna, siedzimy w domu, oglądamy filmy, może jutro gdzieś
wyjdziemy.
Pozdrawiam świątecznie.
Całek trochę policzyłam, dawno temu Godzio mnie zawstdził, bo o coś zapytał, a ja miałam
lukę w pamięci, dla rozrywki policzyłam prawie wszystkie z Krysickiego.
31 mar 21:11
Ajtek:
Haha, najpierw musze przeliczyć wszystkie pochodne z Krysickiego, aby brać się za całki.
A u mnie zima pełną parą. Śnieg pada od 15−stej, i co raz lepiej sobie poczyna.
31 mar 21:13