Prosze o rozwiazanie
Kaja: a)zakład krawiecki ma uszyc 1200 sukienek, 40 szwaczek wykona pracę w 10 dni . Ile dodatkowo
należy zatrudnic szwaczek, aby wykonac te prace w 8 dni?
b)przyjmujac liczbe szwaczek x,a ilosc dni y, napisz wzor przedstawiajacy powyższa zaleznosc .
c)narysuj wykres dla xε{10,16,20,25,40}□
31 mar 15:18
Edyta PK:
a) szwaczka w ciągu jednego dnia wykona 3 sukienki 1200:40:10=3
x− liczba szwaczek niezbędna do wykonania pracy w ciągu 8 dni
3*8*x=1200
x=.....
b)3xy=1200
c) podstaw do powyższego wzoru żądaną wartość x i wykres gotowy
1 kwi 08:33