;d
....: a)zakład krawiecki ma uszyc 1200 sukienek, 40 szwaczek wykona pracę w 10 dni . Ile dodatkowo
należy zatrudnic szwaczek, aby wykonac te prace w 8 dni?
b)przyjmujac liczbe szwaczek x,a ilosc dni y, napisz wzor przedstawiajacy powyższa zaleznosc .
c)narysuj wykres dla xε{10,16,20,25,40}□
30 mar 23:28
pigor: ... czy na pewno przepisała(e)ś całe zadanie, bo dla mnie wydaje się
być jednak istotne co było przed punktem ... a) zakład ... . ...
30 mar 23:55
pigor: .., chyba, że wystarczy :
a) 8(40+s) = 40*10 ⇔ 40+s=50 ⇔
s=10 szwaczek trzeba zatrudnić ,
b) xy=1200 ⇒
y=1200x − hiperbola . ...
31 mar 00:03