matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
;)
Rybka:
Oblicz pole figury ograniczonej wykresami prostych o równaniach y=−x,y=2,x=−4 a nastepnie znajdz obraz tej figury w symetrii środkowej wzgledem poczatku układu współrzędnych.
30 mar 23:24
vitek1980:
Pole = 2
31 mar 13:33