funkszon
MADZIAK: zad. oto fragment tabelki pewnej funkcji liniowej
X___

1 |2 |6__
f(x) |−4 |−1| ?
w puste miejsce w tabeli nalezy wstawic:
a)2 b)3 c)8 d)11
30 mar 20:58
Eta:
Zdolny jesteś

..........świetna ta tabela
30 mar 21:04
MADZIAK: sorki no nie mam czasu sie tym bawic, pomozesz?

wiem ze wynik ma byc 11 ale kompletnie nie
wiem why
30 mar 21:05
politechniczny : ba a ta funkcja to pewnie f(x)=|−4|−1||
30 mar 21:05
MADZIAK: o co wam chodzi to sa wartosci x = 1, 2, 6 y= −4, −1 x
naprawde nie jest mi do smiecu miesiac do matury został
30 mar 21:07
Eta:
A(1,−4) , B(2,−1)
prosta AB: y= 3x−7 dla x= 6 y= 3*6−7= 11
30 mar 21:10
jikA:
Ja myślałem że to gimnazjum.
30 mar 21:12
Dominik: bo to jest zadanie dla gimnazjalisty. i pomyslec, ze ktos dopchnal taka osobe do 3 kl LO.
30 mar 21:13
30 mar 21:14
MADZIAK: nie wszyscy najwyrazniej sa tak mądrzy jak Wy
30 mar 21:14
Eta:
Ja też


(już myślałam,że to mój kolega z ławki
30 mar 21:15
MADZIAK: to skoro tak wszystko umiecie to jezcze mi to powiedzcie:
wykresy funkcji f(x)= 9 −x2 i g)x)= x2 −9 są symteryczne względem osi ox, symetryczne
wzgledem oy, sa symetryczne wzgledem ox i oy nie sa symetryczne ?
30 mar 21:17
Eta:
30 mar 21:20
Eta:
odp c)
30 mar 21:20
jikA:
Kolega z ławki hah.

za poprawę humoru.
30 mar 21:22
Eta:
30 mar 21:22
MADZIAK: no nistety nie w rozwiazaniach ma byc odp a
30 mar 21:23
MADZIAK: kurde nienawidze matmy
30 mar 21:23
Eta:
Napisz jak brzmi odp;a) ( bo ja tu nic nie widzę
30 mar 21:24
MADZIAK: są symetryczne wzglede osi ox
30 mar 21:25
jikA:
f(x) = 9 − x2
g(x) = x2 − 9
Jeżeli są symetryczne względem OX to f(x) = −g(x)
−g(x) = −(x2 − 9) = 9 − x2 ⇒ f(x) = −g(x)
jeżeli są symetryczne względem OY to f(x) = g(−x)
g(−x) = (−x)2 − 9 = x2 − 9 ⇒ f(x) ≠ g(−x).
Wyciągnij wnioski.
30 mar 21:36