30 mar 19:49
30 mar 19:51
Godzio:
Przy takim dowodzie należy pisać równoważności " ⇔ " przy każdym przejściu, dowód ok.
30 mar 19:55
henio: ok, dziękuję
30 mar 20:21
henio: a możesz mi jeszcze powiedzieć, czego nie mogę zrobić przy takich dowodach w kwestii tej
wątpliwości ze skana?
Może ja mam takie wątpliwości niesłusznie, ale pamiętam, że w szkole nas na takie coś uczulano.
30 mar 20:22
henio: UP
31 mar 23:43
Mila: Zauważ, że :
P
▱=absinα≤ ab [ sinα∊(0,1)]
| | V | | V | |
Pb=2(a+b)* |
| ≥2(a+b)* |
| = ( zwiększyliśmy mianownik) |
| | absinα | | ab | |
| | a+b | | a | | b | | 1 | | 1 | |
=2V* |
| =2V*( |
| + |
| )=2V*( |
| + |
| ) |
| | ab | | ab | | ab | | b | | a | |
cnw
1 kwi 00:25