matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Witam
Adrian:
Dla jakich wartosci parametru m zbiorem wartosci funkcji f jest zbiór zw? f(x)=m(x−1)(x+1), zw= <−3;
∞
) f(x)= (x−m)(x+1), zw= <−3;
∞
)
30 mar 18:40
jikA:
−1 + 1
x
w
=
= 0
2
f(x
w
) = y
w
f(0) = m(0 − 1)(0 + 1) ⇒ y
w
= −m −3 = −m ⇒ m = 3
30 mar 18:45