pomocy
lulu: Sam nie zdzialam nic.
Rozwiazanie rownania (cos alfa − 1/2)(2 sin alfa −1)=0 w przedziale <0,90°> to a=?
30 mar 15:40
Artur_z_miasta_Neptuna:
kiedy cosα = 0,5

kiedy sinα = 0,5
30 mar 15:42
30 mar 15:43
Artur_z_miasta_Neptuna:
krystek ....
30 mar 15:45
krystek: oczywiście 2 zgubiłam
Artur spójrz na zad Fan jaki tam trzeba zastosować trik ,nie mam pomysłu.
a+b+c+d=
30 mar 15:45
lulu: Nie rozumie was.W odpowiedziach jest
a=45 lub a=60
a=45 lub a=30
a=60 lub a=50
a=30 lub a=60
30 mar 15:46
Artur_z_miasta_Neptuna: podaj mi link
lulu −−− dla jakiego kąta cosinus = 0,5
30 mar 15:48
krystek: | | 1 | | 1 | |
a dla jakiego kąta α sinα= |
| lub cosα= |
| |
| | 2 | | 2 | |
30 mar 15:48
lulu: sina alfa 1/2=30°
cos alfa 1/2 =60°
30 mar 15:53
krystek: | | 1 | |
i koniec tylko zapis zły sinα= |
| ⇒sin30=sinα⇒α=30 |
| | 2 | |
30 mar 16:02