matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zadanie. Prosze o pomoc. Bo czekam
Martyna 0:
Przesuwanie wykresu wzdłuż osi OY. Naszkicuj na rysunku przedstawiającym wykres funkcji f wykresy funkcji g(x)=f(x)+3 i h(x)=f(x)−2.
30 mar 13:10
dero2005:
f(x) = x
g(x) = x + 3
h(x) = x − 2
30 mar 13:54