prosze o sprawdzenie
Bartek:
1pn{{2n+2+3
n+1}
30 mar 11:07
Bartek: granica tego ciagu przy n→
∞
z tw. o trzech ciagach :
ciąg mniejszy:
n√3n dąży do →3
ciag większy
n√{3n}+{3n}+{3n}=
n√3*
n√3n=1*
n√3n=3
zatem ciąg badany tez musi dażyć do 3
czy to jest dobrze

?
30 mar 11:13
huehuehue: | | 1 | |
ok czyli granica dazy do  3 czy |
| ? |
| | 3 | |
30 mar 11:30
Bartek: całość do 1/3

do 3 tylko badany mianownik
30 mar 11:33
huehuehue: ok tylko jak uzywasz tego twierdzenia staraj sie to ladnie zapisac
an ≤ bn ≤ cn
30 mar 11:36
Bartek: jak masz chwile to zaraz wrzuce jeszcze jedno..pomożesz?
30 mar 11:43
huehuehue: ok
30 mar 11:43