rorowonana
zombi:
xy=20−3x+y
3x+xy−y=20
(x−1)(y+3)+3=20
(x−1)(y+3)=17
Czyli
(x−1)=1 (y+3)=17
(x−1)=−1 (y+3)=−17
i na odwrót.
Przykładową odpowiedzią jest x=0 y=−20, jednak u Pana Pawłowskiego są to pary (0,20) (−2,−26)
(22,−2) (−24,−4) Błąd w książce czy u mnie?
30 mar 10:07
krystek: Ale wyjściowe równanie masz dobrze ? podane 4 pary nie spełniaja wyjściowego r−nia
30 mar 10:25
zombi: Taak, czyli błąd w odpo. PODBIJAM:
Gdzie znajdują się kąt płaskie w ostrosłupie trójkątnym. Tzn. w treści napisane jest "wszystkie
kąty płaskie przy każdym wierzchołku" Czy tu chodzi o kąty zawarte pomiędzy krawędziami tego
ostrosłupa?
30 mar 11:42