PROSZE O P O M O C W ZADANIACH DOTYCZĄCYCH :Statystyka...
1.tabela przedstawia wyniki pchnięcia kula w czasie rozgrywek sportowych miedzy
przedstawicielami klas pierwszych i drugich.
TABELA:
LP. KLASA WYNIKI(CM) PUNKTY
1 IIA 950 100
2 IB 849 99
3 IIC 843 98
4 IIB 808 97
5 IA 783 96
a) oblicz średni wynik uzyskany przez przedstawicieli klas pierwszych, a następnie przez
przedstawicieli kas drugich.
b) oblicz średnia liczbę punktów zdobytych przez przedstawicieli klas pierwszych, a następnie
przez przedstawicieli kas drugich.
c) oblicz średni wynik wszystkich zawodników oraz średnią liczbę punktów, jaką uzyskali wszyscy
zawodnicy.
d) która klasa uzyskała wynik powyżej średniej wszystkich zawodników?
2.oblicz średni czas trwania jednego utworu na poniżej płycie.(pamiętaj ze obliczenia dotyczą
jednego czasu)
(UTWORY):
1.nad pieknym dunajem 10;03
2.szybka polka 2;55
3.róze południowe 9;16
4.odgłos wiosny 6;58
5.marsz perski 2;20
6.zycie artysty 9;35
7.szybka polka wegierska 2;49
8.wiedeńska krew 9;27
9.marsz z operteki 2;52
łaczny czas:56:15
| 15 | 1 | |||
Łączny czas: 56 | = 56 | |||
| 60 | 4 |
|
| 225 | 1 | ||||||||||||||||||||
Średnia: | = | = | * | = ... | |||||||||||||||||||
| 9 | 9 | 4 | 9 |

(jak by ktos jeszcze pomógł z pierwszym
)
. Trudne?


)
DOBRZE JEST ROZWIĄZANIE PROSZĘ O SPRAWDZENIE
| 1 | ||
KLASY II: = 98,3333333333333333 = 98 | ! | |
| 3 |