Mila: Ω=6*6
a) A− otrzymamy 6 oczek w pierwszym rzucie
A={(6,1)(6,2)(6,3)(6,4)(6,5)(6,6)} zdarzenia sprzyjające
b) B− otrzymamy sześć oczek w drugim rzucie
B={(1,6)(2,6)(3,6)(4,6)(5,6)(6,6)}
c) C− otrzymamy sześć oczek w co najmniej jednym rzucie
C' − nie otrzymamy szóstki w żadnym rzucie
C'=5*5=25
d) D− otrzymamy sześć oczek tylko w jednym rzucie
D={(6,1)(6,2)(6,3)(6,4)(6,5),(1,6)(2,6)(3,6)(4,6)(5,6)}
|D|=10
e) E−otrzymamy różne liczby oczek na obu kostkach
od wszystkich możliwości należy odjąć 6 zdarzeń, (1,1),(2,2)(3,3)(4,4)(5,5)(6,6)
dokończ